Ingrediënten

  1 kg aardappels (met rode schil)
  125 ml creme fraiche
  2 eetlepels mayonaise
  1/2 citroen, geraspt en geperst
  1 theelepel scherpe mosterd
  1 teentje knoflook, geperst
  15 gram verse koriander, fijngesneden
  1/2 theelepel suiker
  rucolasla
  250 gram gerookte kipfilet
  5 eetlepels gepelde pistachenootjes

Bereidingswijze

Voor 8 personen. Aardappels schoonboenen en ongeschild in een bodempje watr met zout in 20 minuten gaarkoken. Afgieten en iets laten afkoelen. In kom creme fraiche, mayonaise, 3 eetlepels citroensap, citroenrasp, mosterd, knoflook en koriander tot een romige dressing kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Aardappels in plakjes snijden en terugdoen in de pan. Voorzichtig omscheppen met dressing en salade minstens 1 uur op een koele plek laten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Grote schaal bekleden met rucolasla. Aardappelsalade erop scheppen. Kipfilet in schuine plakken snijden en op de sla leggen. Garneren met pistachenoten.