Ingrediënten

  400 gram aardappels
  zout en peper
  1/2 bosje bieslook
  2 eetlepels mayonaise
  1 eetlepel creme fraiche
  1 theelepel mosterd
  1/2 theelepel suiker
  1 eetlepel azijn
  3 eetlepels olijfolie
  50 gram augurken
  50 gram chorizo

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Kook de blokjes in ca 4 minuten in water met wat zout beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snij de bieslook fijn. Hou een paar sprieten achter voor garnering. Meng de aardappelblokjes met de mayonaise, de creme fraiche en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper. Roer de mosterd met de suiker en de azijn glad. Klop de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snij de augurken en de chorizo in kleine stukjes. Meng de augurken en de chorizo door de dressing. Leg de aardappelsalade met behulp van een kookring op de borden, druk de salade in de ring iets aan voor het verwijderen van de ring. Schep de dressing eromheen en garneer met wat sprietjes bieslook.