Ingrediënten

  zout en peper
  1/2 zakje (ca 2,5 dl) bechamelsaus (Grand Italia)
  60 gram hamblokjes
  75 gram gorgonzola
  3 stevige peren
  boter
  450 gram vastkokende aardappelen

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ronde ovenschaal (30 cm) in met boter. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Schil de peren en snij ze elk in 8 partjes. Snij de kaas in stukjes. Verdeel de helft van de aardappelen over de bodem van de schaal en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Verdeel de ham erover en vervolgens de peerpartjes en de rest van de aardappelplakjes. Bestrooi ze met de peper en zout naar smaak. Verwarm de saus volgens de aanwijzing op de verpakking, voeg de kaas toe en roer goed om. Schenk de saus over de aardappelplakjes en zet de schaal 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de aardappelen gaar zijn.