Ingrediënten

  1 rode paprika
  1 ui
  50 gram boter
  1 flesje donker bier of bokbier
  500 gram zuurkool (naturel)
  2 kruidnagels
  2 laurierblaadjes
  1 eetlepel gehakte verse tijm
  2 eetlepels blanke rozijnen
  200 gram zuurkoolspek
  1 rookworst

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Snij de paprika in reepjes. Pel de ui en snij hem in ringen.
Verhit de boter in een kookpan en fruit hierin de ui met de paprika 10 minuten op laag vuur. Giet het bier erbij en breng het langzaam aan de kook.
Doe de zuurkool, kruidnagels, laurierblaadjes en tijm erbij. Schep alles door elkaar, doe de deksel op de pan en laat dit 1 uur op een laag vuur stoven. Voeg de laatste 25 minuten de rozijnen toe en leg het zuurkoolspek en de worst op de zuurkool.
Snij de worst voor het serveren in stukken en het spek in plakjes.
Verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes.

Lekker met aardappelpuree en appelcompote.