Ingrediënten

  12 ansjovisfilets
  1/2 zakje verse tijm (a 15 gram)
  1 laurierblaadje
  2 teentjes knoflook, gekneusd
  1 1/2 kg zoete uien, gepeld
  4 eetlepels olijfolie
  1 zakje gist (Dr.Oetker)
  300 gram bloem
  16 zwarte olijven zonder pit
  100 gram Franse salami, in reepjes
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: theedoek en bakpapier.

In kom bloem mengen met gist en 1 theelepel zout. In kuiltje 150 ml lauw water en 2 eetlepels olie schenken. Vanuit midden tot soepel deeg kneden. Deeg onder vochtige theedoek in kom leggen, op warme plek 1 uur laten rijzen.
Uien in halve ringen snijden. In braadpan uiringen met 2 eetlepels olie, knoflook, laurier en 2 takjes tijm in 45 minuten op heel laag vuur glazig bakken. Regelmatig omscheppen: uien mogen niet bruin kleuren. Knoflook, laurier en tijm verwijderen, uien op smaak brengen met zout en peper.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Bakplaat bekleden met bakpapier en deeg erop uitrollen tot rechthoekige lap van ca. 30 x 40 cm. Randen iets omhoog duwen en deeg hier en daar met vork inprikken. Uimassa over deeg uitstrijken en rest van tijm erover strooien. Ansjovisfilets, olijven en salami erover verdelen.
Bakplaat in het midden van de oven schuiven en plaatpizza in ca. 30 minuten krokant en gaar bakken. Eventueel bakplaat na 20 minuten op laagste richel in oven schuiven. Uit oven nemen en iets laten afkoelen, want deze pizza wordt traditioneel lauw gegeten.