Ingrediënten

  3 eetlepels olijfolie
  1 eetlepel fijngehakte verse gemberwortel
  1 teentje knoflook, fijngehakt
  2 eetlepels ciderazijn
  1/2 theelepel komijnpoeder
  1/2 theelepel kaneelpoeder
  1 eetlepel bruine basterdsuiker
  1 blik gepelde tomaten a 400 gram
  4 zalmfilets a 100 gram
  4 velletjes filodeeg

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor (elektrische oven 200 graden, heteluchtoven 180 graden). Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Voeg de gember en knoflook toe en bak in ca 4 minuten goudbruin. Roer de azijn, specerijen, suiker en tomaten erdoor en laat 15 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Bestrooi intussen de zalmfilets met peper en zout en sij de velletjes filodeeg in de lengte doormidden. Bestrijk 2 velletjes deeg met olijfolie en leg ze op elkaar. Rol de zalmfilet in het deeg, bestrijk opnieuw met olie en leg op de naad van het deeg op een bakplaat. Herhaal deze handeling met de resterende deeg en zamfilets. Bak de pakketjes in 15-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.