Ingrediënten

  2 eetlepels sumak (Midden-Oosterse supermarkt)
  400 gram Griekse yoghurt
  zeezout
  granaatappelmelasse (Midden-Oosterse supermarkt)
  versgemalen zwarte peper
  1 klein bosje munt, blaadjes fijngehakt
  rucola en granaatappelpitjes, voor de garnering
  olijfolie
  4 grote kipfilets, de dikke kant ingesneden en opengeklapt voor een egale garing
  1 rode ui, in dunne halve ringen
  4-6 tortilla’s
  2 volle eetlepels ras el hanout

Bereidingswijze

Voor 4-6 personen

Meng de ras el hanout met 4-5 eetlepels olijfolie in een kleine kom tot een pasta. Bestrijk hiermee de kipfilets zodat ze volledig bedekt zijn en bestrooi met zeezout. Laat de kipfilets zo lang mogelijk marineren in de koelkast (maar maximaal een nacht).

Doe voor de yoghurtsaus de munt met de yoghurt, de sumak, wat versgemalen zwarte peper en een flinke snuf zeezout in een kom en meng alles goed door elkaar.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur (neem twee pannen als je alle 4 de kipfilets tegelijk wilt bakken) en doe er een flinke scheut olijfolie in. Bak de kipfilets 8-10 minuten aan de ene kant en 6-8 minuten aan de andere kant. Duw met je vinger op het dikste deel van de kipfilet. Als het vlees terugveert moet je de kip nog even verder laten garen. Voelt het vlees stevig dan is de kip gaar.

Leg de kip op een snijplank en laat een paar minuten rusten. Snij de kip in repen en leg een paar repen met wat ui op elke tortilla. Schep er wat yoghurt op, besprenkel met granaatappelmelasse, garneer met de rucola en granaatappelpitjes en serveer.