Ingrediënten

  1 theelepel korianderzaad, licht gekneusd
  1 bolletje knoflook, in tenen verdeeld en gekneusd met het schilletje er nog om
  750 gram kleine tot middelgrote wortels, in de lengte gehalveerd
  300 ml dikke Griekse yoghurt
  2 eetlepels olijfolie
  1 eetlepel rodewijnazijn

Bereidingswijze

Voor 6 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de wortels en de knoflook over een grote bakplaat. Voeg het korianderzaad, de azijn en de olie toe, schep alles om en bestrooi met peper en zout. Rooster de wortels 45 minuten tot ze een beetje gekaramelliseerd maar nog niet helemaal zacht zijn. Verwijder de tenen knoflook als ze karamelliseren of dreigen te verbranden. Knijp de tenen knoflook uit hun velletje en pureer ze. Meng de knoflook door de yoghurt en serveer in een kommetje bij de geroosterde wortels.