Ingrediënten
25 g boter, op kamertemperatuur
200 g poedersuiker
3 el roomkaas
2 tl gemalen kaneel
250 g zelfrijzend bakmeel
1/2 zakje bakpoeder
300 g winterpeen, fijngeraspt
2 bananen, fijngeprakt
60 gram walnoten, fijngehakt
4 eieren
200 g lichtbruine basterdsuiker
200 ml zonnebloemolie
Bereidingswijze
Benodigdheden: springvorm (Ø 24 cm), ingevet en een mixer.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Klop met een mixer de eieren, suiker en een mespunt zout tot een schuimige crème. Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor.
Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar. Voeg de peen, banaan en walnoten toe. Doe het mengsel in de springvorm. Bak ca. 50 min. in de oven en laat afkoelen.
Meng met een vork de boter, poedersuiker en roomkaas in een kom tot glazuur. Verdeel de glazuur met de bolle kant van een lepel over de worteltaart
Recente reacties