Ingrediënten

  25 g boter, op kamertemperatuur
  200 g poedersuiker
  3 el roomkaas
  2 tl gemalen kaneel
  250 g zelfrijzend bakmeel
  1/2 zakje bakpoeder
  300 g winterpeen, fijngeraspt
  2 bananen, fijngeprakt
  60 gram walnoten, fijngehakt
  4 eieren
  200 g lichtbruine basterdsuiker
  200 ml zonnebloemolie

Bereidingswijze

Benodigdheden: springvorm (Ø 24 cm), ingevet en een mixer.

Verwarm de oven voor op 170 °C.
Klop met een mixer de eieren, suiker en een mespunt zout tot een schuimige crème. Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor.

Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar. Voeg de peen, banaan en walnoten toe. Doe het mengsel in de springvorm. Bak ca. 50 min. in de oven en laat afkoelen.

Meng met een vork de boter, poedersuiker en roomkaas in een kom tot glazuur. Verdeel de glazuur met de bolle kant van een lepel over de worteltaart