Ingrediënten

  100 gram witte basterdsuiker
  2 handperen, geschild, in blokjes
  1/2 theelepel kaneelpoeder
  1 theelepel geraspte gemberwortel of mespunt gemberpoeder (djahé)
  sap van 1 sinaasappel
  250 gram cranberry\’s
  200 ml slagroom, stijfgeklopt
  250 gram witte chocolade, in stukjes
  200 ml kookroom

Bereidingswijze

Nodig: 4 glazen. Kook 2 eetlepels cranberry\’s circa 5 minuten in een klein beetje water. Giet af en bewaar om te garneren. Verwarm de sinaasappelsap met de overige cranberry\’s, gember, kaneel, peer en 3/4 van de witte basterdsuiker. Kook 5-7 minuten op een lage stand en laat afkoelen. Verwarm de kookroom en smelt hierin de chocolade. Laat afkoelen. Verdeel het cranberry-peermengsel over de glazen. Schep de rest van de basterdsuiker door de apart gehouden cranberry\’s. Spatel de geklopte slagroom door de chocoladeroom en verdeel over het cranberry-peermengsel in de glazen. Zet minimaal 2 uur in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren). Garneer met de gesuikerde cranberry\’s