Ingrediënten

  1 theelepel worcestershiresaus
  1 1/2 eetlepel dijonmosterd
  2 eetlepels zure room
  80 gram geraspte pittige kaas
  zout en peper
  1 eetlepel tijngehakte geroosterde pijnboompitten
  2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  50 gram ongezouten boter
  300 gram sperziebonen
  2 eetlepels olijfolie
  4 tournedos a 200 gram
  snufje cayennepeper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Meng in een kom de kaas, zure room, mosterd, worcestershiresaus, cayennepeper met wat zout naar smaak en zet apart. Bestrooi de tournedos met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees in 2 delen 1-2 minuten aan elke kant (of tot ze gaar zijn naar eigen wens). Neem de tournedos uit de pan, dek ze losjes af met folie en laat 5 minuten rusten. Blancheer intussen de boontjes 2 tot 3 minuten in kokend water met zout. Giet af en schep de boter en peterselie erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten en houd warm. Leg de tournedos op een met folie beklede bakplaat en schep op elke tournedos een kwart van het kaasmengsel. Plaats 2 tot 3 minuten onder de grill tot de kaas goudbruin is. Serveer met de boontjes.