Ingrediënten

  kaneelijs
  50 gram rietsuiker
  100 gram koude boter, in blokjes
  snufje piment
  200 gram bloem
  3 eetlepels basterdsuiker
  4 Granny Smith appels, geschild, klokhuis verwijderd en in kleine blokjes
  2 eetlepels calvados

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Benodigdheden: 4 middelgrote soufflevormpjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de stukjes appel met de calvados, de basterdsuiker en het piment. Verdeel het mengsel over afzonderlijke middelgrote soufflevormpjes eb zet koud weg tot gebruik. Zeef de bloem in een kom en wrijf de boter erdoor tot een kruimige massa ontstaat. Meng de rietsuiker erdoor en verdeel over het appelmengsel in de vormpjes. Bak in een op 180 graden voorverwarmde oven tot de kruimels bruin zijn en de appels gloeiend heet. Dien op met een bolletje kaneelijs.