Ingrediënten

  2 theelepels (balsamico)azijn
  700 gram Roseval aardappelen in schil, in parten
  200 gram dunne sperziebonen
  150 gram spinazie
  1 1/2 eetlepel olijfolie
  250 gram champignons, in plakjes
  4 plakken ontbijtspek
  zout en versgemalen zwarte peper
  Voor de dressing:
  1 eetlepel olijfolie
  2 theelepels grove mosterd
  1 teentje knoflook, fijngehakt
  1/2 eetlepel sjalot, heel fijn gesnipperd
  2 eetlepels water

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Kook de aardappels en de boontjes beetgaar in water met zout.
Schep de warme aardappels en boontjes om met de spinazie zodat de spinazie iets slinkt. Verhit de olie in een pan en bak de champignons op een hoog vuur net gaar. Bak het spek krokant en laat het uitlekken op keukenpapier. Schep de champignons door de salade.
Klop een dressing van alle ingredi?nten en schep deze over de salade. Garneer met stukjes spek. Bestrooi naar smaak met zout en versgemalen zwarte peper.