Ingrediënten
2 theelepels (balsamico)azijn
700 gram Roseval aardappelen in schil, in parten
200 gram dunne sperziebonen
150 gram spinazie
1 1/2 eetlepel olijfolie
250 gram champignons, in plakjes
4 plakken ontbijtspek
zout en versgemalen zwarte peper
Voor de dressing:
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels grove mosterd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 eetlepel sjalot, heel fijn gesnipperd
2 eetlepels water
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Kook de aardappels en de boontjes beetgaar in water met zout.
Schep de warme aardappels en boontjes om met de spinazie zodat de spinazie iets slinkt. Verhit de olie in een pan en bak de champignons op een hoog vuur net gaar. Bak het spek krokant en laat het uitlekken op keukenpapier. Schep de champignons door de salade.
Klop een dressing van alle ingredi?nten en schep deze over de salade. Garneer met stukjes spek. Bestrooi naar smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Recente reacties