Ingrediënten

  2 rode uien, ieder in 6 partjes gesneden
  2 eetlepels olijfolie
  500 gram lekkere aardappelen voor in de salade, in stukken
  85 gram blauwe kaas
  100 gram verse spinazie
  1 eetlepel rode wijnazijn
  1 eetlepel grove mosterd
  140 gram paddestoelen, in plakjes
  4 plakken bacon, in stukjes gesneden

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de oven voor op 200 graden. Doe de aardappels in een bakblik, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met wat zout. Rooster dit 20 minuten en doe er dan de rode ui bij en roer alles goed door elkaar. Rooster nog 20 minuten tot de aardappels mooi bruin zijn en de ui is gekarameliseerd. Laat iets afkoelen. Verhit een koekenpan en bak de bacon knapperig. Doe er dan de paddestoelen bij en bak nog 5 minuten tot de paddestoelen zacht zijn. Maak intussen de dressing: klop de mosterd, olie, azijn en wat water door elkaar. Doe de aardappelen, uien, bacon en paddestoelen in een grote schaal met de spinazie. Schenk de dressing erover en meng alles goed door elkaar. Verdeel over 4 borden en verkruimel de blauwe kaas erover.