Ingrediënten

  2 eetlepels honing
  200 ml slagroom
  200 gram walnoten
  350 gram bloem
  zout
  2 eieren
  150 boter
  250 gram suiker
  snufje zout
  1 eidooier

Bereidingswijze

Meng 150 gram suiker met de boter en een snufje zout. Meng er één voor één de eieren doorheen en voeg de bloem toe. Kneed het geheel snel tot een glad deeg. Hak de walnoten grof. Karamelliseer 100 gram suiker in een pan en voeg de slagroom, de walnoten en de honing toe. Laat ca. 10 minuten rustig inkoken. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot cirkels (ongeveer 28 cm doorsnede). Leg 1 cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat en schep er de vulling op. Dek af met de andere deeglap en druk de randen goed op elkaar. Prik met een vork gaatjes in de bovenkant. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de eidooier met 2 eetlepels water en smeer de taart er mee in. Laat ca. 5 minuten drogen en smeer de taart nogmaals in. Bak de taart ca. 45 minuten.