Ingrediënten
1/2 eetlepel peper
2 eetlepels olie
2 grote uien, gesnipperd
1 1/2 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel koenjit
1 eetlepel bloem
1/2 eetlepel bruine suiker
2 eetlepels kokosmelk (blik)
1 dl wijnazijn
2 laurierblaadjes
600 gram hamlappen
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer in een kom kerriepoeder met de koenjit, bloem, suiker, kokosmelk en peper door elkaar. Voeg al roerend de azijn en 1 dl water toe. Doe dit mengsel met de laurierblaadjes bij de ui. Laat het geheel ca. 5 minuten heel zacht sudderen en daarna iets afkoelen. Snij intussen het vlees in blokjes van ongeveer 3 cm. Leg de blokjes in een schaal en schep de saus goed door het vlees. Laat het geheel afkoelen en zet de schaal daarna afgedekt in de koelkast.
Laat het vlees minstens 8 uur (liever een hele dag) marineren, schep het vlees regelmatig om.
Steek de stukjes vlees aan spiesjes en rooster op een hete grillplaat of onder de grill in de oven bruin en gaar. Kook de marinade even door en serveer deze als saus bij het vlees.
Recente reacties