Ingrediënten

  500 gram verse kabeljauw
  1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  2 uien
  2 rode pepers
  4 cm verse gemberwortel
  1 stengel sereh (citroengras)
  zout
  1 blik kokosmelk (400 ml)
  2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit)
  2 eetlepels olie
  4 takjes koriander

Bereidingswijze

Nodig: keukenmachine of vijzel Voor 4 personen. Snij het witte deel van het citroengras heel fijn. Schil de gember en hak deze fijn. Maak de pepertjes schoon, verwijder de pitjes en snij de peper in stukjes. Pureer het citroengras met de gember en de pepertjes in de keukenmachine of vijzel tot een pasta. Pel en snipper de uien. Laat de tomatenblokjes in een zeef uitlekken. Snij de vis in stukken van ongeveer 5 cm en hak de koriander fijn. Verhit de olie in een grote braadpan of wok en bak de ui al omscheppend in ongeveer 5 minuten iets bruin. Voeg de gemberpasta toe en bak dit al omscheppend ongeveer 3 minuten mee. Schep dan de kurkuma erdoor. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 10 minuten inkoken tot een mooie saus en breng dan op smaak met wat zout. Leg de stukken vis in de saus en laat in ongeveer 5 minuten gaar stoven. Schep de vis dan in een schaal en schenk de saus erover. Strooi tot slot de koriander over de saus. Serveer met rijst.