Ingrediënten

  4 dikke witte visfilets (ca 150 gr. per stuk), bijv. kabeljauw
  beetje olie
  sap en geraspte schil van een halve limoen
  1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
  15 gram bladpeterselie, grofgehakt
  1 teen knoflook, in dunne plakjes
  2 dikke sneden oud witbrood (ca. 100 gram) zonder korst
  100 gram chorizo, ontveld en in plakken van 1,5 cm
  versgemalen zwarte peper
  extra partjes limoen
  2 eetlepels extra vergine olijfolie
  grof zeezout

Bereidingswijze

Extra nodig: keukenmachine Voor 4 personen. Besprenkel de vis met het limoensap en zet even afgedekt in een kom in de koelkast terwijl je de rest maakt. Doe een beetje olie in een middelgrote pan met antiaanbaklaag en bak de chorizo op niet te hoog vuur 1 tot 2 minuten of tot het vet smelt. Scheur het brood in stukken en doe ze in de pan bij de chorizo. Roerbak nog 3 minuten: de broodstukken moeten rood zijn van het chorizovet. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen en verhit de oven op 200 graden. Verrkruimel het brood en de chorizo in de keukenmachine. Voeg knoflook, limoenschil, peterselie, kaas een theelepel zout en veel peper toe. Bestrijk een bakblik licht met olie. Leg de visfilets erin op de velkant en overgiet ze met de limoenmarinade. Schep er het chorizomengsel op en druk goed aan. Zet het 15 tot 18 minuten in de oven: de vis moet gaar zijn en de korst knapperig. Serveer op warme borden met een paar druppels olijfolie en de partjes limoen. Lekker met zoete aardappelpuree, sperziebonen of andere groene groente.