Ingrediënten

  4 teentjes knoflook, fijngehakt
  2 uien, gehalveerd en in plakjes
  2-3 eetlepels olijfolie
  3-4 tomaten, in plakjes
  1 bosje verse koriander, grof gehakt
  300 gram verse of diepvries doperwten
  zout en peper
  6 dl groentebouillon
  1 theelepel paprikapoeder
  2 grote aardappelen, geschild en in dikke plakken
  2 grote wortels, geschrapt en in plakjes
  1 theelepel komijnzaad
  1-2 rode Spaanse pepers, zonder pitjes, fijngehakt
  25 gram verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  1 eetlepel boter

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de olie in een tajine (of een vuurvaste stoofpan met dikke bodem), doe de uien erbij en fruit ze al roerend ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook, gember en pepers toe en roerbak deze een minuutje mee. Roer nu komijnzaad en paprikapoeder erdoor en dan de aardappelen en wortels. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, sluit de pan af, en laat de bouillon 10 minuten sudderen tot de aardappels en wortels beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep de doperwten en de helft van de koriander erdoor. Schik de plakjes tomaat bovenop en leg daar klontjes boter op. Dek de pan weer af en kook het gerecht nog eens 5-10 minuten. Garneer de tajine met de rest van de koriander en serveer hem met couscous of brood.