Ingrediënten

  1 blik kokosolie (400 ml)
  1 kg tuinerwten (diepvries)
  1 bosje bosuien
  scheutje olie
  extra vierge olijfolie, voor erbij
  1 citroen, uitgeperst
  15 gram koriander
  15 gram basilicum
  1/2 groentenbouillon tablet

Bereidingswijze

Benodigdheden: staafmixer Voor 4 personen. Breng 750 ml water aan de kook. Verwarm ondertussen een grote pan met deksel op het vuur. Hak de bosuien fijn en doe ze met wat olie in de pan. Draai het vuur hoog en fruit de ui 2 minuten. Voeg de bevroren tuinerwten, de kokosmelk, bouillontableg en het kokende water toe. Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat op hoog vuur 3 minuten koken. Neem de pan van het vuur. Voeg het grootste deel van de kruiden, met steeltjes en al, en het citroensap toe en pureer de soep met een staafmixer tot hij superglad is. Schep de soep in diepe borden, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met de rest van de kruiden.