Ingrediënten

  500 gram ingeschilde aardappels
  2 rode puntpaprika s
  zeezout en grof gemalen peper
  2 kg tuinbonen in de dop of 450 gram diepvries tuinbonen
  3-4 eetlepels witte wijnazijn
  2-3 eetlepels olijfolie
  200 gram chorizo
  3-4 takjes salie
  1 ui

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Kook de aardappels afgedekt in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de bonen uit de dop en kook ze in kokend water met wat zout ca 5 minuten. Giet ze af, laat ze schrikken onder koud water en dop de bonen nog eens door ze uit het vliesje te drukken. Giet de aardappels af, laat ze schrikken onder koud water en schil ze. Maak de paprika\’s schoon en snij ze in ringen. Pel en snipper de ui. Was de salie, dep hem droog en hak grof. Snij de aardappels in schijfjes. Verwijder het vel van de chorizo en snij de worst in schijfjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin de chorizo ongeveer 5 minuten aan. Voeg de bonen, de paprika en de salie toe en meng het geheel goed. Blus het af met de azijn en breng aan de kook. Spatel de aardappelschijfjes er voorzichtig doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de bonensalade lauwwarm of koud.