Ingrediënten

  boter
  1 dl melk
  25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  6 a 8 eieren
  1/2 bouillonblokje naar keuze
  1 eetlepel tomatenpuree
  1 eetlepel bloem
  olijfolie
  1 ui, fijn gesnipperd
  1 teen knoflook, gehakt
  100 gram gehakte platte peterselie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Bak de peterselie met de knoflook en de ui zachtjes in een scheut olijfolie tot de ui zacht is. Roer de bloem los in 2 dl water en doe de tomatenpuree erbij. Doe dit bij de ui in de pan, voeg het bouillonblokje toe en laat alles heel zacht 10 minuten pruttelen. Roer de eieren los met de Parmezaanse kaas, zout, peper en de melk. Smelt de boter in een zeer grote koekenpan en giet de eieren erbij. Laat rustig stollen op niet te hoog vuur, zonder roeren. Draai de omelet om als hij gestold is. Haal de dunne omelet uit de pan en snij hem in reepjes. Doe die in de saus en warm nog 5 minuten door. Als je geen grote koekenpan hebt, bak je twee omeletten.