Ingrediënten

  4 tournedos (a ca 180 gram en ca 4 cm dik)
  4 eetlepels boter
  200 ml melk
  150 ml teriyakisaus
  2 eetlepels olie
  500 gram peultjes
  2 uien
  zout en peper
  1 kg aardappelen
  3-4 takjes koriander
  1-2 theelepels wasabipoeder (toko)

Bereidingswijze

Extra nodig: aluminiumfolie Voor 4 personen. Laat de tournedos ca 1 uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen. Schil de aardappels, was ze en snij ze in grote stukken. Laat afgedekt ca. 20 minuten koken in water met wat zout. Pel de uien en snij ze in parten. Maak de peultjes schoon en snij ze schuin in de lengte in repen. Dep eventueel de tournedos droog. Verhit de olie in een grote pan op hoog vuur. Braad er de tournedos in ca 1-2 minuten aan beide zijden in aan. Breng op smaak met zout en peper. Bak voor een medium tournedos nog 3-4 minuten op middelhoog vuur. Wikkel de tournedos in aluminiumfolie en laat ca. 10 minuten rusten. Bak intussen de ui 2 minuten in het hete bakvet. Blus af met de teriyakisaus, breng aan de kook en bak afgedekt in ca 3 minuten glazig. Verhit 1 eetlepel boter in een pan. Bak er de peultjes ongeveer 5 minuten in. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm voor de puree de melk met 3 eetlepels boter. Giet de aardappels af. Stamp ze fijn met de warme melk met boter en het wasabipoeder. Breng op smaak met zout. Hak de koriander fijn en roer hem door de aardappelpuree. Neem de tournedos uit de aluminiumfolie en giet het braadvocht uit de folie in de saus. Dien de tournedos op met de saus, de puree en de peultjes.