Ingrediënten

  10 eetlepels olijfolie
  1 grote ui, fijngesneden
  4 aardappelen, in plakken van 3 mm
  6 eieren
  zout

Bereidingswijze

Voor 4-6 personen.
Benodigdheden: koekenpan met een doorsnede van ongeveer 22 cm.

Verhit de olie en bak hierin de ui en aardappelen ongeveer 15 minuten op zacht vuur tot de aardappelen gaar zijn. Laat het aardappelmengsel in een vergiet uitlekken en vang 2 eetlepels olie op. Veeg de koekenpan schoon, verwijder eventuele aardappelresten.
Klop de eieren los met een snufje zout, roer het aardappelmengsel erdoor en laat het mengsel 15 minuten intrekken. Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en schenk het aardappelmengsel er in ??n keer bij. Verdeel het mengsel met een pannenkoekmes en druk het plat.
Laat de tortilla op zacht vuur garen tot de onderkant lichtbruin is. Schud de pan regelmatig heen en weer. Keer de tortilla met behulp van een bord. Schenk weer 1 eetlepel olie in de pan en laat ook de ander kant van de tortilla lichtbruin worden.
Kan warm of koud gegeten worden.