Ingrediënten

  blikje pizzadeeg of 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  3 a 4 eetlepels paneermeel
  500 gram tomaten, in plakken
  2 uien, in superdunne ringen
  2 eetlepels olijfolie
  200 gram ricotta
  6 ansjovisfiletjes, fijngehakt
  4 eetlepels parmezaan, geraspt
  2 theelepels oregano

Bereidingswijze

Voor vier personen.
Benodigdheden: ovenschaal met een doorsnede van 24 cm, bakpapier.

Vet de ovenschaal in, bekleed met bakpapier, rol het deeg uit en bekleed de schaal ermee. Bestrooi het deetg met paneermeel. Verhit de oven voor op 200 graden. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak de uien goudgeel. Schep uit de pan en verdeel tomaat en ui over de taart. Roer de ricotta los met de ansjovis, kaas en oregano en verdeel over het ui-tomaatmengsel. Bak de taart 30 minuten tot de kaas goudbruin kleurt en de taart gaar is.