Ingrediënten

  200 gram chorizo, in plakjes
  100 gram zachte boter
  12 sneden landbrood of zuurdesembrood
  4 eetlepels olijfolie
  6 rode paprika’s
  1 bol knoflook
  een handvol grofgehakt bladpeterselie

Bereidingswijze

Extra nodig: plasticfolie
Voor 6 personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de knoflookbol horizontaal doormidden. Leg de knoflook samen met de paprika’s in een braadslee en sprenkel er 4 eetlepels olie over. Rooster ze ca. 25 minuten in de oven tot de paprika’s hier en daar bruin zijn. Leg paprika’s en knoflook in een grote kom, dek af met plasticfolie en laat 15 minuten staan (hierdoor kun je de paprika’s straks makkelijker ontvellen).
Schenk het vrijgekomen sap uit de braadslee in een kommetje.

Verwijder de folie en knijp de tenen knoflook boven een kommetje uit. Prak de knoflook met wat peper fijn en meng er dan de boter door. Ontvel de paprika’s, verwijder de zaadjes en stelen. Scheur of snij de paprika’s in grove repen.

Bak de plakjes chorizo in een antiaanbakpan knapperig en goudbruin. Gril het brood in een grillpan of onder de ovengrill aan beide kanten goudbruin. Meng in een kom de paprika, chorizo en peterselie met het vrijgekomen sap.

Bestrijk de sneeën brood met de knoflookboter leg de plakjes chorizo er op en verdeel er dan het paprikamengsel over.