Ingrediënten

  15 gram verse koriander
  gemengde sla
  1 grote rijpe mango
  1 rode peper, in dunne ringetjes
  1 eetlepel bruine basterdsuiker
  3 eetlepels Japanse sojasaus
  1 eetlepel vissaus
  1 limoen
  5 eetlepels olie
  2 verse tonijnsteaks

Bereidingswijze

Voor 2 personen. Verhit een pan. Bestrijk de tonijn met wat olie bak de tonijnsteaks heel kort aan beide kanten zodat de buitenkant mooi bruin is maar de binnenkant nog rood. Snij de tonijn in repen. Boen de limoen schoon en rasp de schil eraf. Pers de limoen uit. Meng in een kom het limoensap met de rasp, vissaus, sojasaus, suiker, de helft van de rode peper en de rest van de olie tot een dressing en schep de tonijn door de dressing. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Schep de mango om met de sla, de koriander en de tonijnrepen (met de dressing). Bestrooi de salade met de rest van de rode peper. Lekker met naanbrood.