Ingrediënten

  3 tenen knoflook, fijngehakt
  4 korianderwortels, fijngehakt
  1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  3 eetlepels olie
  400 gram rosbief
  1 krop sla
  200 gram kertomaatjes
  1 middelgrote komkommer
  4 lente-uitjes
  15 gram verse korianderblaadjes
  2 eetlepels vissaus
  2 eetlepels limoensap
  1 eetlepel sojasaus
  2 eetlepels fijngehakte rode pepertjes
  2 theelepels bruine suiker

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Meng knoflook, korianderwortel, peper en 2 eetlepels olie in een vijzel of keukenmachine tot een gladde pasta. Wrijf het vlees met de pasta in.
Verhit de rest van de olie in een wok of koekenpan met dikke bodem. Bak het vlees op hoog vuur aan beide kanten bruin; draai het eenmaal om. Hoe korter je de rosbief bakt, hoe roder het vlees blijft. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
Was de sla en scheur de bladeren in kleine stukken. Snij de tomaatjes doormidden. Snij de komkommer in stukjes en hak de lente-ui.
Meng voor de dressing vissaus, limoensap, sojasaus, rode peper en suiker door elkaar. Roer tot de suiker is opgelost.
Snij het vlees in dunne reepjes. Leg de slablaadjes op een schaal. Leg de tomaatjes, komkommer, lente-ui en reepjes vlees erop. Besprenkel de slade met de dressing en strooi de korianderblaadjes erover. Serveer direct.