Ingrediënten
2 gedroogde chillies met zaadjes (optioneel)
2 eetlepels bruine suiker
4 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels sesamolie
25 ml kokosmelk
250 gr kipfilet, in blokjes
2 sjalotten
1 rode peper
1,5 komkommer
100 gr cashewnoten
verse koriander
Bereidingswijze
Voor 2 personen.
In een wok aan de kook brengen de suiker, ketjap, sesamolie en kokosmelk. Als het kookt de kipfilet toevoegen en 10 minuten laten koken. Daarna uitzetten en in de pan laten afkoelen tot lauwwarm.
Snij de sjalotten in ringen, zaadjes uit de peper halen en fijnsnijden, chillies fijn stampen, cashewnoten halveren.
Komkommer schillen met b.v. de kaasschaaf, over de lengte doorsnijden en zaad eruit scheppen. Komkommer halveren en met kaasschaaf of dunschiller lange dunne strips maken.
Komkommer in een schaal met daarbij de sjalotten, rode peper, chillies en noten, even mixen, de kipfilet uit de pan halen en laten uitlekken, bij de komkommer voegen als laatste koriander toevoegen. Mix alles nog een keer goed.
Naar smaak eventueel wat van de overgebleven saus toevoegen.
Recente reacties