Ingrediënten

  2 gedroogde chillies met zaadjes (optioneel)
  2 eetlepels bruine suiker
  4 eetlepels ketjap manis
  4 eetlepels sesamolie
  25 ml kokosmelk
  250 gr kipfilet, in blokjes
  2 sjalotten
  1 rode peper
  1,5 komkommer
  100 gr cashewnoten
  verse koriander

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
In een wok aan de kook brengen de suiker, ketjap, sesamolie en kokosmelk. Als het kookt de kipfilet toevoegen en 10 minuten laten koken. Daarna uitzetten en in de pan laten afkoelen tot lauwwarm.
Snij de sjalotten in ringen, zaadjes uit de peper halen en fijnsnijden, chillies fijn stampen, cashewnoten halveren.
Komkommer schillen met b.v. de kaasschaaf, over de lengte doorsnijden en zaad eruit scheppen. Komkommer halveren en met kaasschaaf of dunschiller lange dunne strips maken.
Komkommer in een schaal met daarbij de sjalotten, rode peper, chillies en noten, even mixen, de kipfilet uit de pan halen en laten uitlekken, bij de komkommer voegen als laatste koriander toevoegen. Mix alles nog een keer goed.
Naar smaak eventueel wat van de overgebleven saus toevoegen.