Ingrediënten

  1 cm verse gember, fijngehakt
  250 gram kipfilet in blokjes
  wat olie
  handjevol cashewnoten
  4 grote rode paprika\’s
  4 eetlepels kokosroom
  4 eetlepels oestersaus
  200 gram broccoliroosjes, in heel kleine stukjes
  2 lente-uitjes, in stukjes
  1 rode ui, in flinters
  8 minimaisjes, in stukjes
  1 rode peper, gesnipperd zonder zaadjes
  1 teentje knoflook, gesnipperd

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een grote pan water met zout aan de kook. Snij de hoed van de paprika\’s af en maak ze van binnen vrij van zaad en zaadlijsten. Kook ze 2 minuten en laat ze goed uitdruipen. Hak de cashewnoten grof. Verhit een scheut olie en roerbak de kip tot hij gaar is. Haal uit de pan en bewaar. Bak in het achtergebleven vet de gember, rode peper en knoflook tot de knoflook kleurt. Voeg de cashewnoten, minimais, rode ui, lente-ui, broccoli en wat zout toe en bak nog 2 minuten op hoog vuur. Draai dan het vuur laag, roer de oestersaus door de groenten, dek af met een deksel en laat 5 minuten doorgaren. Zet de paprika\’s in een schaal waarin ze elkaar steunen en niet omvallen. Meng de kip door de groenten en vul de paprika\’s. Lepel op elke paprika wat kokosroom (dat is de dikke kokosmelk die bovenop drijft als een niet geschud blik opendraait). Zet de paprikahoedjes erop en bak 15 minuten in de oven. Serveer met (pandan)rijst.