Ingrediënten

  3 bosuitjes
  1 eetlepel (arachide)olie
  5 cm gember
  900 gram kipgehakt
  1/2 theelepel zout
  2 eetlepels rode currypasta
  1 ei
  50 ml halfvolle melk
  4 sneetjes witbrood
  200 gram mihoen
  800 gram Thaise wokgroenten

Bereidingswijze

Nodig: een cakevorm en bakpapier. Voor 8 porties. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Snij de bosui in zo dun mogelijke ringetjes, snij de korstjes van het brood en week de boterhammen in de melk. Knijp goed uit en meng samen met de bosui, het ui, de currypasta en het zout door het kipgehakt. Verdeel het gehakt over de cakevorm en laat in 40 minuten gaar worden in de oven. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroenten en de gember 6 minuten. Breng eventueel op smaak met zout. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de groenten met de mihoen en serveer met een plak gehaktbrood erop.