Ingrediënten

  extra nodig: bakpapier, aluminiumfolie
  75 gram tortillachips
  4-6 takjes koriander
  1-2 eetlepel jalapenopeperringen (pot)
  100 gram zure room
  1/2 theelepel suiker
  3 eetlepels olie
  1 kleine ui
  3 tomaten
  zout en peper
  1 teentje knoflook
  2 eetlepels witte wijnazijn
  1 rode peper
  600 gram entrecotes
  50 gram cheddar (stuk)
  suiker

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Verwarm de oven voor op (elektrisch) 100 graden of (hetelucht) 75 graden.

Dep eventueel de entrecotes droog. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan op hoog vuur. Braad er de entrecotes aan beide zijden op hoog vuur in aan. Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan. Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Gaar 20-25 minuten in de oven.

Snij de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees klein. Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook. Snij de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snij de peper in dunne ringetjes. Meng de tomaat, de ui, knoflook en de rode peper met de balsamico, 1 eetlepel olie, zout en peper en 1/2 theelepel suiker.

Rasp de cheddar fijn. Verdeel de tortillachips over een groot ovenbestendig bord of grote ovenschaal. Bestrooi met de cheddar. Neem de entrecotes uit de oven, wikkel ze in aluminiumfolie en laat rusten. Verhoog de oventemperatuur naar 175 (elektrisch) of 150 (hetelucht). Bak de chips 4-5 minuten in de oven.

Pluk de blaadjes van de takjes van de koriander. Snij de entrecote in kleine stukjes. Verdeel het vlees, de jalapenoringen en een beetje van de salsa over de chips. Bestrooi met de koriander. Dien op met de overige tomatensalsa en de zure room.