Ingrediënten

  1 stukje gemberwortel van 3 cm
  5 eetlepels Japanse sojasaus
  10 eetlepels medium sherry
  3 eetlepels witte wijnazijn
  2 eendeborsten a ca. 300 gram
  75 gram waterkers
  100 gram rettich
  1 eetlepel citroensap
  50 gram boter
  1 eetlepel olie
  een theelepel maizena
  zout

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Roer de gember, sojasaus, sherry en azijn door elkaar. Leg de eendeborsten erin en laat ongeveer een uur marineren.
Maak de waterkers schoon en leg deze op een schaal. Schrap de rettich en rasp hem in fijne sliertjes. Besprenkel ze met citroensap.
Verhit de boter en de olie. Laat de eendeborst uitdruipen. Leg het vlees met de velkant in de boter en olie en bak ca 7 minuten. Draai om en bak nog 4 minuten. Leg het vlees op een schaal en dek af met folie.
Meng de maizena met een eetlepel water. Schenk de marinade in een pan en breng aan de kook. Roer de maizena erdoor en blijf roeren totdat een lichtgebonden saus ontstaat. Breng op smaak met wat zout.
Snij de eendeborst in schuine plakken. Haal de plakken een voor een door de saus. Leg ze op de waterkers. Garneer met rettich.