Ingrediënten

  100 gram boter, in blokjes
  100 gram bruine basterdsuiker
  3-4 peren (Conference), geschild en in kwarten
  1 theelepel kaneelpoeder
  1 theelepel zeezout
  125 ml crème fraîche
  6 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze

Nodig: taartvorm van 26 cm doorsnede, ingevet. Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de suiker en boter op een lage stand in een pan met dikke bodem tot een goudbruine karamelsaus en voeg het zeezout en de kaneel toe. Neem de pan van de warmtebron zodra de karamel begint te borrelen. Giet de karamel voorzichtig in de taartvorm en leg de peren met de bolle kant naar beneden in de karamelsaus. Leg het bladerdeeg over de peren en druk langs de zijkanten goed aan. Bak de taart in de oven in circa 40 minuten goudbruin. Neem de taart uit de oven en laat ongeveer 10 minuten afkoelen. Leg een bord op de taartvorm en keer de taart voorzichtig om (pas op voor de hete karamel). Serveer met een schep crème fraîche.