Ingrediënten

  1 citroen, in partjes
  100 gram blanke amandelen
  1 eetlepel olijfolie
  1 bosje verse platte peterselie, fijngehakt
  60 gram boter, plus een extra klontje om de amandelen te bakken
  1 theelepel peper
  1 theelepel zeezout
  flinke mespunt saffraandraadjes
  1 kaneelstokje
  6 uien, gesnipperd
  250 gram kikkererwten, ten minste 6 uur geweekt in koud water en uitgelekt
  1 biologische kip van ca 1,3 kg, in 6 stukken

Bereidingswijze

Voor 4-6 personen. Leg de kip in een grote tajine (of diepe braadpan met dikke bodem). Doe de kikkererwten, 2 eetlepels gesnipperde ui, het kaneelstokje, de saffraan, het zout en de peper erbij. Schenk er zoveel water bij dat de kip en de kikkererwten 2,5 cm onder water staan. Draai het vuur laag en dek de pan af. Laat de kip 1 uur sudderen. Voeg daarna de rest van de uien toe, samen met de boter en de helft van de peterselie. Laat het gerecht nog 40 minuten sudderen, tot de uien bijna een puree zijn en er weinig kookvocht over is. Verhit de olijfolie en een klontje boter in een koekenpan op matig vuur en roerbak daarin de amandelen bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer het gerecht in de tajine en strooi de amandelen erover. Of schep de kip op een voorverwarmd bord. Schep de kikkererwten en uien eromheen en strooi de amandelen erover. Garneer het gerecht met de rest van de peterselie en serveer met de partjes citroen om erboven uit te knijpen.