Ingrediënten

  1/2 bosje basilicum
  75 gram rucola
  200 gram kerstomaatjes
  1 ui
  zout en peper
  50 gram parmezaanse kaas (stuk)
  125 gram gorgonzola
  200 ml slagroom
  200 ml witte wijn
  1 eetlepel olijfolie
  400 gram tagliatelle

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Breng ca 4 liter water met wat zout aan de kook. Pel en snipper de ui. Was de tomaten en halveer ze. Was de rucola, laat hem uitlekken en snij grof. Was de basilicum, schud droog en snij de blaadjes in reepjes. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui. Blus af met de wijn en de slagroom en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Verbrokkel de gorgonzola en smelt hem in de saus. Verwarm de tomaten in de saus. Breng op smaak met zout en peper. Laat de tagliatelle uitlekken en meng hem in de pan met de saus, de rucola en de basilicum. Dien alles op en schaaf er wat parmezaanse kaas overheen.