Ingrediënten

  1/2 bosje koriander, blaadjes geplukt
  1 grote avocado, in plakken
  1/2 bosje munt, blaadjes geplukt
  1 teen knoflook, geperst
  95 gram Griekse yoghurt
  2 grote wortels, geraspt
  40 gram rozijnen
  80 gram pijnboompitten, geroosterd
  4 x 180 gram tournedos
  1 eetlepel geraspte gemberwortel
  60 ml olijfolie
  1 eetlepel sumak + extra voor bestrooien (te koop bij Marokkaanse en Turkse winkels)

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de tournedos met 1 eetlepel olie en bestrooi met 1 eetlepel sumak. Bestrooi met zout en peper en gril ze 3 tot 4 minuten, aan elke kant voor medium rare, of langer of korter naar wens. Laat de tournedos, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 minuten rusten.

Maak de dressing: meng in een kom de gember, knoflook, yoghurt en de overige 2 eetlepels olie. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de overige ingrediënten voor de salade in een kom. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de extra sumak. Serveer de salade bij de tournedos.