Ingrediënten
1 ui
1 groentebouillontablet
zout en peper
200 gram kikkererwten (blik)
200 gram gekookte zwarte bonen (blik)
200 gram haricot verts
200 gram snijbonen
200 gram doperwten
2 eetlepels bloem
200 ml slagroom
1 bosje platte peterselie
2 eetlepels boter
400 gram chorizo
Bereidingswijze
Voor 4 personen. Maak de doperwten, de snijbonen en de haricot verts schoon. Snij de snijbonen en de haricot verts in stukken. Blancheer de bonen samen ca 3 minuten in kokend water met wat zout. Schep de boontjes uit het water en meet 500 ml van het kookvocht af. Los het bouillonblokje op in het kookvocht. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een ruime pan en fruit er de ui ongeveer 2 minuten in. Voeg de bloem toe en bak hem ongeveer 2 minuten mee. Neem van het vuur en voeg al roerend eerst de slagroom en daarna de bouillon toe. Breng het geheel aan aan de kook. Hak de peterselie grof en snij de chorizo in blokjes. Laat de zwarte bonen en de kikkererwten uitlekken. Warm de geblancheerde bonen, de zwarte bonen en de kikkerwerten op in de saus. Voeg als laatste de peterselie en de chorizo toe. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood.
Recente reacties