Ingrediënten

  olijfolie
  1 sjalotje, fijngesnipperd
  1 eetlepel granaatappelmelasse (te koop in Turkse en Marokkaanse winkels)
  2 eetlepels granaatappelsap
  2 eetlepels rode wijn
  2 eetlepels runderbouillon
  2 biefstukjes, ca 200 gram, 2 cm dik
  20 gram roquefort, in plakjes

Bereidingswijze

Voor 2 personen. Fruit de sjalot in wat olijfolie in een middelgrote koekenpan tot deze goudgeel is. Voeg nu de granaatappelmelasse, het sap, de wijn en de bouillon toe met wat zout en peper naar smaak. Laat inkoken tot een iets kleverige substantie. Zet het vuur evenuteel wat lager. Wrijf intussen de biefstukjes in met olie, zout en peper. Bak ze 2 a 3 minuten per kant in een hete grillpan rosé. Voor mediam iets langer. Nadat de biefstukjes zijn omgekeerd leg je de blauwe kaas er op. Dien op met de saus.