Ingrediënten

  1 eetlepel balsamicoazijn
  zout en versgemalen peper
  1 1/2 eetlepel olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  1 kleine flespompoen
  100 gram gorgonzola, in plakjes of verkruimeld
  120 gram jonge spinazie
  1/2 theelepel grove mosterd

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en schil. Snij de pompoen in 12 parten. Leg de parten in een braadslee, besprenkel ze met de olie, bestrooi met peper en zout en wentel ze zodat ze rondom met olie zijn bedekt. Rooster ze in ongeveer 20 minuten gaar. Klop intussen de olie, azijn en mosterd door elkaar en zet opzij. Verdeel de spinazie over vier borden of slakommen. Bestrooi ze met de kaas en leg op elk bord drie partjes pompoen. Besprenkel met de dressing en dien meteen op.