Ingrediënten

  400 gram spinazie
  1 komkommer
  4 eieren
  1 pot zilveruitjes (320 gram)
  4 eetlepels ketchup
  2 theelepels kerriepoeder
  2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  200 gram bacon (in plakjes)
  80 gram gezouten cashewnoten
  1 wit stokbrood

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Doe de zilveruitjes met het vocht, de ketchup, kerriepoeder en basterdsuiker in een steelpan en breng aan de kook. Kook ca 5 minuten in tot een chutney. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Snij ondertussen de bacon in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de bacon in ca. 5 minuten krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de eieren in het achtergebleven bakvet. Schaaf intussen de komkommer in plakjes en verdeel met de bacon en de spinazie over 4 borden. Verdeel de chutney erover en leg op elk bord een gebakken ei. Bestrooi met de cashewnoten en serveer met plakjes stokbrood.