Ingrediënten

  2 blikjes tonijn in (zonnebloem)olie
  2 eieren
  Pak diepvries bladspinazie 750 gram
  Zakje oude geraspte kaas
  Pakje bladerdeeg
  Bakje kruidenkaas

Bereidingswijze

Zet de oven aan op 200 graden. Haal 6 blakjes bladerdeeg uit de verpakking zodat deze kunnen ontdooien.Zorg ervoor dat de bevroren spianzie geheel ontooid is door deze een paar minuten in de magnetron op een hoge stand te zetten (of warm het op een vuur op), waarna je het vocht er flink uit laat lekken in een grote zeef. Doe de spinazie in een pan. Laat vervolgens de blikjes tonijn uitlekken en voeg deze toe aan de spinazie. Voeg vervolgens ongeveer de helft van het zakje kaas toe. Splits de eieren, waarna het eiwit in de pan verdwijnt en het eigeel bewaart wordt in een halve eierdop. Voeg tenslotte de kruidenkaas toe aan de inhoud van de pan en roer het geheel goed door elkaar. Doe de massa in een ovenschaal en bedek het geheel met de 6 plakken bladerdeeg. Verdeel vervolgens het eigeel over het bladerdeeg en het restant geraspte kaas over het eigeel. De taart kan nu in de oven en is klaar zodra de bovenkant bruin is.