Ingrediënten

  4 eieren
  3 eetlepels olijfolie
  1 ui, gesnipperd
  300 gram risottorijst
  700 ml hete runderbouillon
  600 gram spinazie al la creme (diepvries)
  100 gram rookvlees
  50 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Kook de eieren in 7 minuten bijna hard. Laat ze schrikken en pel ze. Verhit ondertussen de olie in een pan. Voeg de ui toe en fruit deze 2 minuten. Doe de rijst erbij en bak 2 minuten mee totdat de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door totdat de bouillon op is (en de rijst gaar). Dit duurt ca 20 minuten. Verwarm ondertussen de spinazie in een andere pan. Voeg de spinazie na de bouillon toe aan de risotto en verwarm al roerend nog 5 minuten op laag vuur. Snij ondertussen het rookvlees in reepjes. Snij de eieren in partjes. Neem de risotto van het vuur en roer de kaas erdoor. Verdeel over 4 borden en leg de reepjes vlees en partjes ei erop.