Ingrediënten
zout en peper
3 sjalotjes
suiker
5 eetlepels balsamico
5 eetlepels extra vierge olijfolie
800 gram sperziebonen
12 plakken ontbijtspek
300 gram zachte geitenkaas (rol)
2 takjes oregano
250 gram kerstomaatjes
Bereidingswijze
Voor 4 personen. Maak de sperziebonen schoon. Kook ze afgedekt ca 5 minuten op laag vuur in water met wat zout. Pel en snipper de sjalotten. Roer voor de vinaigrette zout, peper en een beetje suiker door de balsamico. Klop de olijfolie erdoorheen. Roer de sjalot erdoorheen. Was de tomaten en halveer ze. Was de oregano, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Giet de sperziebonen af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng de tomaten, de oregano en de vinaigrette met de sperziebonen. Breng op smaak met zout en peper. Snij de geitenkaas in 12 plakken en omwikkel elke plak met een plak ontbijtspek. Bak de geitenkaaspakketjes ca 2 tot 3 minuten aan beide kanten in een droge pan tot het ontbijspek knapperig is. Neem de pakketjes uit de pan. Serveer met de salade. Lekker met geroosterd brood.
Recente reacties