Ingrediënten

  1 venkelknol, in blokjes gesneden
  500 gram (verse) spaghetti
  1 bosje verse koriander
  peper en zout
  2 grote sjalotten, fijngesneden
  1 wortel, in blokjes gesneden
  sap en rasp van een limoen
  1 dl olijfolie
  48 verse venusschelpjes, afgespoeld
  1 dl goede chardonnay

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Schenk de wijn in een grote pan en doe de venusschelpen erbij. Dek af en kook de schelpen ongeveer vijf minuten op hoog vuur tot ze zijn geopend. Giet de schelpen af maar bewaar het kookvocht. Gooi de gesloten venusschelpen weg. Giet het kookvocht terug in de pan en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken en voeg de olijfolie, limoenrasp en -sap toe. Doe de groenten erbij, draai het vuur lager en laat ongeveer 5 minuten pruttelen of tot de groenten zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. Kook de pasta in water met zout beetgaar en laat uitlekken. Voeg de pasta en de venusschelpen tie aan het ingekookte vocht en garneer met de koriander en dien op.