Ingrediënten

  6 eetlepels extra vierge olijfolie
  2 teentjes knoflook, geperst
  250 gram ricotta
  6 tomaten
  3 sneden wit casinobrood, zonder korst
  2 theelepels gedroogde tijm
  350 gram spaghetti

Bereidingswijze

Extra nodig: keukenmachine

Voor 4 personen.

Kook de spaghetti beetgaar. Snij intussen de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep de tomaat om met 4 eetlepels olijfolie, de tijm en zout en peper naar smaak.

Verkruimel het brood in de keukenmachine. Verhit in een koekenpan de overige olijfolie. Bak het broodkruim in 2 minuten goudbruin en krokant. Schep er de knoflook en zout en peper naar smaak door.

Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti met de gemarineerde tomaten en verdeel over vier borden. Bestrooi met het knoflookkruim en leg er een schep ricotta op.