Ingrediënten

  peper en zout
  250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  1 citroen, gehalveerd
  75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  15 gram basilicum, alleen de blaadjes
  1 teentje knoflook
  300 gram spaghetti
  95 gram blanke amandelen
  9 eetlepels extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

Benodigdheden: vijzel of keukenmachine Voor 4 personen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de amandelen in een paar minuten lichtbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar. Doe de amandelen en de knoflook in een vijzel of keukenmachine. Voeg de helft van de basilicum met wat peper en zout toe en vijzel of maal grof. Roer de rest van de olijfolie erdoor. Meng de amandelpesto met de helft van de kaas. Doe de tomaatjes in een ruime kom en plek ze met een lepel. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de tomaten en de pesto. Voeg zoveel kookvocht toe dat je een smeuig gerecht krijgt. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi met de rest van de basilicum en serveer direct.