Ingrediënten

  6 ansjovisfilets, fijngehakt
  7 eetlepels olijfolie
  500 spaghetti
  2 eetlepels kappertjes
  2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  zout
  800 gram tomaten uit blik, met het vocht, fijngehakt
  1 teentje knoflook, fijngehakt
  8-10 zwart olijven, in plakjes gesneden

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Doe op 1 eetlepel na alle olie en ansjovis in een grote koekenpan op laag vuur en bak al roerend tot de ansjovis is opgelost. Doe de knoflook erbij en laat het geheel even pruttelen, laat de knoflook niet bruin worden. Zet het vuur middelhoog en voeg de tomaten en een mespunt zout toe. Zet het vuur laag als de tomaten aan de kook komen en laat ze pruttelen tot ze zijn ingekookt en zich scheiden van de olie: 20-40 minuten, afhankelijk van de maat van de pan. Breng in een grote pan water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar. Voeg de oregano, kappertjes en olijven aan de saus toe. Giet de pasta af, meng die met de saus en voeg de rest van de olie toe. Voeg naar smaak nog wat zout toe en dien het gerecht op.