Ingrediënten

  2 eetlepels olijfolie
  500 gram spaghetti
  1 eetlepel bladpeterselie, fijngehakt
  4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
  4 eierdooiers
  6 eetlepels droge witte wijn
  125 gram pancetta, in dunne reepjes
  30 gram boter
  zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

voor 4 personen. Kook de pasta beetgaar. Doe de boter en olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Laat de boter smelten, voeg de reepjes pancetta toe en bak ze bruin maar niet knapperig. Giet de witte wijn erbij en kook hem tot bijna de helft in. Haal de pan van het vuur. Neem een grote kom (groot genoeg voor de pasta) en klop de eierdooiers los met de kaas, de peterselie, een mespunt zout en royaal peper. Zet de pan met de pancetta weer op hoog vuur als de pasta gaar is. Giet de spaghetti af en doe die in de kom met het dooiermengsel. Meng de pasta goed met het mengsel en voeg de hete pancetta toe.