Ingrediënten

  handvol platte peterselie, grof gehakt
  sap van 1/2 citroen
  4 teentjes knoflook
  800 gram aardappels, in kleine blokjes gesneden
  1 theelepel gerookte paprikapoeder
  3 eetlepels tomatenpuree
  2 eetlepels olie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de ovenop 180 graden. Meng de olie, tomatenpuree an paprikapoeder met elkaar. Meng de aardappelblokjes met dit mengsel. Kneus de ongepelde knoflookteentjes met de platte kant van een mes en plaats deze samen met de aardappelblokjes in een bakblik. Breng op smaak met zout en peper en bak 40 minuten. Keer de aardappeltjes halverwege een keer om totdat ze knapperig aan de buitenkant zijn maar nog luchtig aan de binnenkant. Druppel 5 minuten voor het eind van de baktijd de citroensap over de aardappels en bak nog heel even in de oven. Strooi voor het serveren de peterselie over de aardappels.